dijous, 9 de març del 2017

LES NOSTRES RECEPTES PREFERIDES

Els alumnes de 4t ens sorprenen amb un recull de les seves receptes preferides.
Us animam a que les proveu de fer. Són genials!



PILOTES AMB SALSA DE TOMÀTIGA
Resultat d'imatges de pilotes amb salsa de tomatiga
Ingredients:

         400 gr. de carn de vedella picada.
         400 gr. de carn de porc picada.
         3gr all.
         2 ous.
         Julivert fresc.
         Llet.
         Pa rallat.
         Farina.
         Oli per fregir.
         Sal.
         1kilo de tomàtic.
         Oli d’oliva.

Preparació:

Per la salsa de tomàtic:
1.     Fem net els tomàtics.
2.     Rallam el tomàtic.
3.     El colam.
4.     El posam dins el forn dins d’una palangana.
5.     Quan sigui prou cuit el treim del forn.

Per les pilotes:
1.     En un bol mesclam les dues carns.
2.     Afegim l'all i el julivert picats.
3.     Afegim els ous.
4.     En un altre recipient mesclam molla de pa amb llet.
5.     Ens feim net les mans i feim una pasta amb les mans.
6.     Incorporam la pasta amb la carn i unes quantes rallades de pa.
7.     Enfarinam les pilotes.
8.     Fregim les pilotes amb oli ben calent.
9.     Quan estiguin frites les escorrem i les mesclam amb la salsa de tomàtiga.

BON PROFIT!

ALEJANDRO HERNÁNDEZ



PAKESALL
INGREDIENTS:

1 PA , KETCHUP , 1 SALSITXA  I  LLETUGA.


PREPARACIÓ:

1.   Obres el pa.      
2.  Fiques  ketchup  al  voltant  de  la  base  del  pa.
3.   Poses la capa del pa a la torradora.
4.   Fiques  la  salsitxa  a  la  paella  i  quan  estigui  cuita  i  calenta  la  poses  a  la  base  del pa.
5.   Després poses una fulla de lletuga damunt de la salsitxa i poses la tapa del pa damunt la lletuga.
6.   Ja esta preparat per menjar!!!!


ÁLVARO SINTES I MARC HUGUET


Arròs a la cubana
Resultado de imagen de arroz a la cubana
INGREDIENTS:

-     400gr d’arròs blanc.
-     4 ous.
-     100gr. cansalada (“panceta”).
-      1/4 de  salsa de tomàtic.
-     4 grans d’all.
-     Oli d’oliva.
-     Sal.

PREPARACIÓ:

1.  Bull l’arròs amb aigua abundant amb  un poc de sal durant uns 20 minuts.
2.   Quan estigui l’escorres i el reserves.
3.   Talla dos grans d’all en làmines i els poses en una paella amb un poc d’oli i els dores.
4.   Afegeixes la cansalada picada als alls daurats.
5.   Després hi afegeixes la salsa de tomàtic i ho reserves.
6.   Fregeixes 4 ous.
7.   Poses l’arròs bullit en un plat i damunt li poses la salsa de tomàtic i un ou fregit.

AMANDA



BROU DE NADAL
INGREDIENTS:

1.      MIG POLLASTRE.
2.      UN TROS DE COSTELLA DE BOU.
3.      250 GR CIGRONS CUITS.
4.      250 GRAMS DE CARN PICADA DE VADELLA.
5.      250 GRAMS DE CARN PICADA DE PORC.
6.      3 PATATES MITJANES.
7.      1 CEBA
8.      2 FULLES D’API.
9.      2 PASTANAGUES.
10.  SAL
11.  2 OUS
12.  PEBRE NEGRE
13.  1 PAQUET DE GALETS PER OMPLIR.
14.  1 SOPA VERDA.


ELABORACIÓ:

S'agafa una olla amb aigua i es posa al foc i s'hi posen el pollastre i el bou. Quan comença a bullir s'agafa una cullera i es treu tota la espuma que fa el caldo. Hi posarem les verdures a l'olla del caldo i el farem bullir de dues o tres hores. Mentre, en un bol posarem la carn picada de vedella i porc, els ous, un polsim de sal i de pebre negre i ho remenam tot junt, es fan les pilotes i les posarem a l’olla. Afegirem els cigrons. Després colam el caldo, tiram els galets i els bullim.
En un plat posam la carn, els cigrons, les patates i les pilotes.
Servim la sopa i els galets en plats individuals.
I a menjar!
BIEL



TARTA  DE  FORMATGE


INGREDIENTS:

-         1 pot de philadelphia

-         250gr de llet

-         125gr de sucre

-         500ml de nata liquida

-         1 i mig sobres de quallada

-         galetes maria

-         caramel líquid


PREPARACIÓ


1.     Dins un bol mesclar la philadelphia, la llet, el sucre, la nata líquida i la

quallada.

2.     Ficar la mescla dins una olla al foc i no deixar de remenar durant 5 minuts.

3.     Ficar el caramel líquid al fons d'un motlle.

4.     Ficar la mescla al motlle on hem posat el caramel líquid.

5.     Ficar les galetes damunt la mescla.

6.     Tapar amb paper film i ficar-lo dins el frigorífic

7.     Passades 2 hores com a mínim girar-la damunt un recipient pla.



CARLA I MARGARITA



ESPAGUETIS AMB SALSA BOLONYESA
              
                                                                    
INGREDIENTS:
          
- 400gr. carn picada    
- 500 gr. espaguetis
- 1 pot salsa tomàtiga
- 1 ceba


PREPARACIÓ:

1.    A una olla posam aigua i la deixam bullir.
2.    Mentre preparem la salsa: posam la ceba tallada petita, la tomàtiga i la carn en una paella.        
3.   Quan veim que l'aigua bull posam els espaguetis dins l’olla uns 15 minuts.
4.    Després els escorrem i els passam amb aigua freda.
5.    Els posam en un recipient i li posam la salsa al damunt.
6.    Ja es poden menjar, estan boníssims!!


DIEGO MARTÍNEZ


BOCATA COCODRIL
C:\Users\ariel\Downloads\20170227_111637.jpg

INGREDIENTS:

-         PA DE BARRA.
-         1 o 2 FULLES DE LLETUGA.
-         1 TOMÀTIC.
-         3 LLESQUES DE PERNIL.
-         2 OLIVES NEGRES SENSE PINYOL.
-         1 OU BULLIT O FORMATGE.
-         2 COGOMBRES PETITS DE POT.
                                                                                                   PREPARACIÓ:

1.    Obres el pa per la meitat.
2.  Li col·loques el tomàtic en rodanxes. Damunt li poses una o dues fulles de lletuga i el pernil.
3.    Talles l'ou bullit o el formatge a daus i ho reserves.
4.   Amb escuradents tallats per la meitat li enganxes els ulls (formatge o ou i les olives) a la part de dalt del pa.
5.    Amb un altre escuradents obres “la boca” del cocodril i li col·loques les dents (ou o formatge).
6.    Per acabar talles els cogombres en rodanxes i els poses a la crosta del pa.                                                                                              GERARD                                                                                
BOLLES DE COCO

INGREDIENTS:

-          125 GR. COCO RATLLAT
-          1 POT LLET CONDENSADA DE 80 GR.

PREPARACIÓ:

1. PRIMER S’HAN DE POSAR 100 GR. DE COCO RATLLAT DINS UN BOL I DESPRÉS HI AFEGIM LA LLET CONDENSADA.
2.   QUAN ESTIGUI TOT DINS EL BOL S'HA DE BEN MESCLAR FINS QUE LA PASTA QUEDI BEN LLIGADA. ES DEIXA REPOSAR 30 MINUTS.
3.    S’HAN D’AGAFAR PESSICS DE LA MASSA I ES FAN BOLLES PETITES.
4.    LES BOLLES ES REBOSSEN AMB LA RESTA DEL COCO RATLLAT I ES PODEN DINS PANERETES.
5.    FINALMENT HO FICAM A LA NEVERA DINS D’UN PLAT UN PARELL D’HORES.
6.    JA LES PODEM MENJAR!

JOAN I HÉCTOR
                                                            
MACARRONS d'en Jordi
Resultat d'imatges de macarons amb formatge
Ingredients:

-         500 gr. de macarrons.
-         250 ml salsa de tomàtic
-         2 cullerades de sucre
-         400 gr. carn picada de vedella
-         1 ceba
-         sal
-         oli
-         fulla d’alfàbrega
-         formatge rallat

Preparació:

1.    En una cassola posau oli i la carn picada de vedella.
2.    Afegiu-hi la ceba tallada en trossos petits i hi posau un poc de sal.
3.    Posau-hi el tomàtic, un poc de sucre i la fulla d'alfàbrega.
4.    Per altra banda, posau a bullir l'aigua per fer els macarrons.
5.    Quan arrenqui el bull, posau un poc de sal i els macarrons a l’olla durant uns 20 minuts.
6.    Després colau els macarrons, i afegiu-los al sofregit.
7.    Posau el formatge ratllat per damunt.
8.    Per acabar posau la cassola al forn. Espereu que es desfaci el formatge i faci crosta.
I ..... a menjar!

JORDI



Creps de mermelada
Ingredients:

-         3 ous
-         3 cullerades de sucre
-         1 got de farina
-         1 got de llet.

Preparació:

1.    En un bol poses 3 ous i els bats.
2.    Quan els ous estiguin batuts poses 1got de ferina i ho remenes.
3.    A continuació poses 3 cullerades de sucre.
4.    Després poses un got de llet.
5.    Quan ho tens tot ho bats tot.
6.    Ho poses en una paella i esperes 3 minuts.
7.    Quan s' acaba poses 2 cullerades de mermelada (o nocilla).
8.    L’envoltes o fas un triangle i t’ho menges.


MARC CALÍN


Recepta de canelons
Resultat d'imatges de canelons
Ingredients

-         3 pits de pollastre
-         500 grams de carn de porc
-         500 grams de carn de vedella
-         1 ceba grossa
-         2 tomàtigues
-         3 pastanagues
-         6 alls
-         4 fulles de llor
-         sal
-         oli
-         2 clares d'ou
-         llet i farina
-         pasta de canelons
-         formatge per a gratinar

Preparació

1.  Rostim la carn.
2.  Trituram tot menys el llor.
3.  Ho posam tot dins una cassola amb un poc d’oli.
4.  Batem les clares d'ou, ho posam amb la carn i ho remenam molt bé. Li posam un poc de sal.
5.  Posam  la pasta de canelons (comprada) en remull i quan està tova, ho omplim amb la carn i ho enrodillam.
6.  Ho posam dins una palangana (un caneló al costat de l’altre) i ho cobrim amb la beixamel que preparam amb la llet i la farina.
7.  Posam formatge per gratinar al damunt i ho posam al forn uns 20minuts.

I ja ho tindrem fet!!

MARIA I PAU



ARROS AMB LLET
Ingredients:                                                                                                        
- 1 tassa l'arròs                                                                    
- 1 litre de llet                                                                              
- 1 tros de canella                                                                           
- 1 tassa de sucre                                                                     
- 1 pot de llet condensada
canyella en pols

PREPARACIÓ:                                                
         Posa l’arròs i un tros de canella en una olla amb aigua per cobrir l’arròs a foc lent fins que es comença a beure l’aigua. Després posa la llet sencera i deixa-ho bullir fins que bulli. Afegeix el sucre i remena-ho  lleugerament. Cinc minuts després posa la llet condensada i ho ben remenes. Finalment ho poses en un bol, i quan estigui fred hi afegeixes la canyella en pols.
BON PROFIT!
NAIRA


Pastís de xocolata
Resultado de imagen de BIZCOCHO CHOCOLATE

Ingredients:

3 ous
1 got de Nesquick
2 gots de farina
1 sobre de llevat en pols
1 got d'oli
2 gots de sucre
1 natilla xoxolata


Preparació:

1. Agafa un bol.
2. Romp els tres ous i els poses a dins.
3. Agafa un got, hi poses el sucre i ho mescles amb els ous.
4. Posa la natilla de xocolata a la mescla.
5. Afegeix als ingredients: la farina, el llevat en pols, l’oli i  el Nesquick.
6. Ben mescla tots els ingredients.
7. Posa la mescla en un motlle untat d’oli.
8. Finalment posa-ho al forn a 170 graus uns 25 minuts.
9. El treim del forn i esperam que es refredi per a poder-lo menjar.

NOELIA I ANDREA


Pollastre amb patates


Ingredients: 

-         4 cuixes de pollastres.
-         5 patates.
-         oli.
-         pebre.
-         5 o 6  fulles  de  llor
-         un  poc  de  vi
-         1 llimona.

Preparació:

1.    Posam  el pollastre  trossejat a un perol i li posam sal i pebre.
2.    Pelam les patates i les tallam en daus.
3.    Posam  les patates  al  perol amb sal i pebre juntament amb les cuixes de  pollastre.
4. Hi ficam un got petit de vi, les fulles de llor i la llimona trossejada.
5.    Ho posam al forn aproximadament una hora.
6.    Es treu del forn i ja està a punt per menjar.

PATRI



ENSALADA DE PASTA
INGREDIENTS:

-         500gr de pasta.
-         Mitja lletuga.
-         1 tomàtic.
-         Blat d'indi.
-         Olives.
-         1 pastanaga.
-         Formatge.
-         1 cullerada de maonesa.

PREPARACIÓ:

1. Agafam la pasta.
2. La posam dins l'olla amb aigua bullint durant uns 20 min.
3. Quan ja hagi bullit la pasta, la deixam en un escorredor perquè es llevi l'aigua que sobri i ho reservam.
4. Feim net la lletuga i el tomàtic.
5. Posam en un bol la lletuga, el tomàtic, la pastanaga i el formatge tallats en trossos no massa grossos, el blat d'indi i les olives.
6. Treim la pasta de l'escorredor, la mesclam amb l'ensalada i li posam una cullerada de maonesa
7. A menjar!!! Bon profit!!!

ADA I ROSER



MACEDÒNIA DE FRUITES
Resultado de imagen de ensalada fruta

Ingredients:

-         Caqui
-         Poma
-         Meló
-         Pinya
-         Plàtan
-         Pera
-         Maduixes
-         Kiwi

Preparació:

1.  Feim net la fruita.
2.  Pelam la fruita.
3.  La tallam en daus.
4.  La posam dins un bol.
5.  Li afegim sucre.
6.  La menjam.

VICENÇ


LLET CONDENSADA AMB MELICOTÓ
 
INGREDIENTS:

     300 ml aprox. de llet condensada 
     3 melicotons

PREPARACIÓ:

1. Posa un pot de llet condensada en un bol.
2. Pela els melicotons.
3. Talla els melicotons en daus.
4. Mescla tot bé fins que la llet  estigui espumosa.
5. Servir quan estigui ben fred.

VICTORIA

PIZZA MOZZARELLA
Resultat d'imatges de pizza formatge

INGREDIENTS:
- 25 gr. de llevat.
- 250 ml. d’aigua.
- 8 gr. de sal.
- 450 gr. de farina.
- 125 gr. salsa de tomàtic.
- 2 bosses de mozzarella.
- 50 gr. d’oli d’oliva.
- orenga

Fem la massa amb aquests ingredients:

Primer fonem el llevat amb una mica d'aigua i ho afegim a la resta d'ingredients que haurem posat en un bol: farina, oli, aigua i sal.
A continuació  ho ben mesclem fins que quedi una massa uniforme.
Després deixem reposar la massa uns 30 minuts.
Quan estigui tova fem la forma de la pizza i la punxem amb una forquilla.
Seguidament posem salsa de tomàquet i formatge i l’espolvorem amb orenga.
A continuació la posem al forn 25 minuts aproximadament.
Finalment tallem la pizza.
I JA ESTÀ LLESTA PER MENJAR!  
NASSIM I ZAIRA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada