Us animam a que les proveu de fer. Són genials!
PILOTES AMB SALSA DE TOMÀTIGA
Ingredients:
–
400 gr. de carn de vedella picada.
–
400 gr. de carn de porc picada.
–
3gr all.
–
2 ous.
–
Julivert fresc.
–
Llet.
–
Pa rallat.
–
Farina.
–
Oli per fregir.
–
Sal.
–
1kilo de tomàtic.
–
Oli d’oliva.
Preparació:
Per la salsa de tomàtic:
1.
Fem net els tomàtics.
2.
Rallam el tomàtic.
3.
El colam.
4.
El posam dins el forn dins d’una palangana.
5.
Quan sigui prou cuit el treim del forn.
Per les pilotes:
1.
En un bol mesclam les dues carns.
2.
Afegim l'all i el julivert picats.
3.
Afegim els ous.
4.
En un altre recipient mesclam molla de pa amb llet.
5.
Ens feim net les mans i feim una pasta amb les mans.
6.
Incorporam la pasta amb la carn i unes quantes rallades de pa.
7.
Enfarinam les pilotes.
8.
Fregim les pilotes amb oli ben calent.
9.
Quan estiguin frites les escorrem i les mesclam amb la salsa de
tomàtiga.
BON PROFIT!
ALEJANDRO HERNÁNDEZ
PAKESALL
INGREDIENTS:
1 PA , KETCHUP , 1 SALSITXA I
LLETUGA.
PREPARACIÓ:
1. Obres el pa.
2. Fiques ketchup
al voltant de la base
del pa.
3. Poses la capa del pa a la torradora.
4. Fiques
la salsitxa a
la paella i
quan estigui cuita
i calenta la
poses a la
base del pa.
5. Després poses una fulla de lletuga damunt de
la salsitxa i poses la tapa del pa damunt la lletuga.
6. Ja esta preparat per menjar!!!!
ÁLVARO SINTES I MARC HUGUET
Arròs a la cubana
INGREDIENTS:
- 400gr d’arròs blanc.
- 4 ous.
- 100gr. cansalada (“panceta”).
- 1/4 de
salsa de tomàtic.
-
4 grans d’all.
- Oli d’oliva.
- Sal.
PREPARACIÓ:
1. Bull l’arròs amb aigua abundant
amb un poc de sal durant uns 20 minuts.
2.
Quan estigui l’escorres i el
reserves.
3.
Talla dos grans d’all en làmines
i els poses en una paella amb un poc d’oli i els dores.
4.
Afegeixes la cansalada picada als
alls daurats.
5.
Després hi afegeixes la salsa de
tomàtic i ho reserves.
6.
Fregeixes 4 ous.
7.
Poses l’arròs bullit en un plat i
damunt li poses la salsa de tomàtic i un ou fregit.
AMANDA
BROU
DE NADAL
INGREDIENTS:
1.
MIG
POLLASTRE.
2.
UN TROS DE
COSTELLA DE BOU.
3.
250 GR
CIGRONS CUITS.
4.
250 GRAMS DE
CARN PICADA DE VADELLA.
5.
250 GRAMS DE
CARN PICADA DE PORC.
6.
3 PATATES
MITJANES.
7.
1 CEBA
8.
2 FULLES
D’API.
9.
2
PASTANAGUES.
10. SAL
11. 2 OUS
12. PEBRE NEGRE
13. 1 PAQUET DE GALETS PER OMPLIR.
14. 1 SOPA VERDA.
ELABORACIÓ:
S'agafa una
olla amb aigua i es posa al foc i s'hi posen el pollastre i el bou. Quan
comença a bullir s'agafa una cullera i es treu tota la espuma que fa el caldo.
Hi posarem les verdures a l'olla del caldo i el farem bullir de dues o tres
hores. Mentre, en un bol posarem la carn picada de vedella i porc, els ous, un
polsim de sal i de pebre negre i ho remenam tot junt, es fan les pilotes i les
posarem a l’olla. Afegirem els cigrons. Després colam el caldo, tiram els
galets i els bullim.
En un plat
posam la carn, els cigrons, les patates i les pilotes.
Servim la
sopa i els galets en plats individuals.
I a menjar!
BIEL
TARTA DE FORMATGE
INGREDIENTS:
-
1 pot de
philadelphia
-
125gr de
sucre
-
500ml de
nata liquida
-
1 i mig
sobres de quallada
-
galetes
maria
PREPARACIÓ
1. Dins un bol mesclar la philadelphia, la llet,
el sucre, la nata líquida i la
quallada.
2. Ficar la mescla dins una olla al foc i no
deixar de remenar durant 5 minuts.
3. Ficar el caramel líquid al fons d'un motlle.
4. Ficar la mescla al motlle on hem posat el
caramel líquid.
5. Ficar les galetes damunt la mescla.
6. Tapar amb paper film i ficar-lo dins el
frigorífic
7. Passades 2 hores com a mínim girar-la damunt
un recipient pla.
CARLA I MARGARITA
ESPAGUETIS AMB SALSA BOLONYESA
INGREDIENTS:
- 400gr. carn picada
- 500 gr. espaguetis
- 1 pot salsa tomàtiga
- 1 ceba
PREPARACIÓ:
1. A una olla posam aigua i la
deixam bullir.
2. Mentre preparem la salsa:
posam la ceba tallada petita, la tomàtiga i la carn en una paella.
3. Quan veim que l'aigua bull
posam els espaguetis dins l’olla uns 15 minuts.
4. Després els escorrem i els
passam amb aigua freda.
5. Els posam en un recipient i li
posam la salsa al damunt.
6. Ja es poden menjar, estan
boníssims!!
DIEGO MARTÍNEZ
BOCATA COCODRIL
INGREDIENTS:
-
PA DE BARRA.
-
1 o 2 FULLES DE LLETUGA.
-
1 TOMÀTIC.
-
3 LLESQUES DE PERNIL.
-
2 OLIVES NEGRES SENSE PINYOL.
-
1 OU BULLIT O FORMATGE.
-
2 COGOMBRES PETITS DE POT.
PREPARACIÓ:
1. Obres el pa per la meitat.
2. Li col·loques el tomàtic en
rodanxes. Damunt li poses una o dues fulles de lletuga i el pernil.
3. Talles l'ou bullit o el
formatge a daus i ho reserves.
4. Amb escuradents tallats per
la meitat li enganxes els ulls (formatge o ou i les olives) a la part de dalt
del pa.
5. Amb un altre escuradents
obres “la boca” del cocodril i li col·loques les dents (ou o formatge).
6. Per acabar talles els
cogombres en rodanxes i els poses a la crosta del pa. GERARD
BOLLES DE COCO
INGREDIENTS:
-
125 GR. COCO RATLLAT
-
1 POT LLET CONDENSADA DE 80 GR.
PREPARACIÓ:
1. PRIMER S’HAN DE POSAR 100 GR. DE COCO RATLLAT DINS UN BOL I DESPRÉS
HI AFEGIM LA LLET CONDENSADA.
2. QUAN ESTIGUI TOT DINS EL BOL S'HA DE BEN MESCLAR FINS QUE LA PASTA QUEDI
BEN LLIGADA. ES DEIXA REPOSAR 30 MINUTS.
3. S’HAN D’AGAFAR PESSICS DE LA MASSA I ES FAN BOLLES PETITES.
4. LES BOLLES ES REBOSSEN
AMB LA RESTA DEL COCO RATLLAT I ES PODEN DINS PANERETES.
5. FINALMENT HO FICAM A LA NEVERA DINS D’UN PLAT UN PARELL D’HORES.
6. JA LES PODEM MENJAR!
JOAN I HÉCTOR
MACARRONS
d'en Jordi
Ingredients:
-
500 gr. de macarrons.
-
250 ml
salsa de tomàtic
-
2
cullerades de sucre
-
400 gr. carn
picada de vedella
-
1 ceba
-
sal
-
oli
-
fulla d’alfàbrega
-
formatge
rallat
Preparació:
1.
En una cassola posau oli i la carn picada de vedella.
2.
Afegiu-hi la ceba tallada en trossos petits i hi posau un poc de
sal.
3.
Posau-hi el tomàtic, un poc de sucre i la fulla d'alfàbrega.
4.
Per altra banda, posau a bullir l'aigua per fer els macarrons.
5.
Quan arrenqui el bull, posau un poc de sal i els macarrons a l’olla
durant uns 20 minuts.
6.
Després colau els macarrons, i afegiu-los al sofregit.
7.
Posau el formatge ratllat per damunt.
8.
Per acabar posau la cassola al forn. Espereu que es desfaci el
formatge i faci crosta.
I ..... a menjar!
JORDI
Creps de mermelada
Ingredients:
-
3 ous
-
3 cullerades de sucre
-
1 got de farina
-
1 got de llet.
Preparació:
1. En un bol poses 3 ous i els
bats.
2. Quan els ous estiguin batuts
poses 1got de ferina i ho remenes.
3. A continuació poses 3
cullerades de sucre.
4. Després poses un got de llet.
5. Quan ho tens tot ho bats tot.
6. Ho poses en una paella i
esperes 3 minuts.
7. Quan s' acaba poses 2
cullerades de mermelada (o nocilla).
8. L’envoltes o fas un triangle
i t’ho menges.
MARC CALÍN
Recepta de
canelons
Ingredients
-
3 pits de
pollastre
-
500 grams
de carn de porc
-
500 grams
de carn de vedella
-
1 ceba
grossa
-
2
tomàtigues
-
3
pastanagues
-
6 alls
-
4 fulles
de llor
-
sal
-
oli
-
2 clares
d'ou
-
llet i
farina
-
pasta de
canelons
-
formatge
per a gratinar
Preparació
1.
Rostim la
carn.
2.
Trituram
tot menys el llor.
3.
Ho posam
tot dins una cassola amb un poc d’oli.
4.
Batem les
clares d'ou, ho posam amb la carn i ho remenam molt bé. Li posam un poc de sal.
5.
Posam la pasta de canelons (comprada) en remull i quan
està tova, ho omplim amb la carn i ho enrodillam.
6.
Ho posam dins
una palangana (un caneló al costat de l’altre) i ho cobrim amb la beixamel que
preparam amb la llet i la farina.
7.
Posam
formatge per gratinar al damunt i ho posam al forn uns 20minuts.
I ja ho tindrem fet!!
MARIA I PAU
ARROS AMB LLET
- 1
tassa l'arròs
- 1 litre de
llet
- 1 tros de
canella
- 1 tassa de sucre
- 1
pot de llet condensada
- canyella
en pols
PREPARACIÓ:
Posa l’arròs i un tros de canella en una
olla amb aigua per cobrir l’arròs a foc lent fins que es comença a beure l’aigua.
Després posa la llet sencera i deixa-ho bullir fins que bulli. Afegeix el sucre
i remena-ho lleugerament. Cinc minuts
després posa la llet condensada i ho ben remenes. Finalment ho poses en un bol,
i quan estigui fred hi afegeixes la canyella en pols.
BON PROFIT!
NAIRA
Pastís de xocolata
Ingredients:
3 ous
1 got de Nesquick
2 gots de farina
1 sobre de llevat en pols
1 got d'oli
2 gots de sucre
1 natilla xoxolata
Preparació:
1. Agafa un bol.
2. Romp els tres ous i els
poses a dins.
3. Agafa un got, hi poses
el sucre i ho mescles amb els ous.
4. Posa la natilla de
xocolata a la mescla.
5. Afegeix als ingredients:
la farina, el llevat en pols, l’oli i el
Nesquick.
6. Ben mescla tots els
ingredients.
7. Posa la mescla en un
motlle untat d’oli.
8. Finalment posa-ho al
forn a 170 graus uns 25 minuts.
9. El treim del forn i esperam
que es refredi per a poder-lo menjar.
NOELIA I ANDREA
Pollastre amb patates
Ingredients:
-
4 cuixes de pollastres.
-
5 patates.
-
oli.
-
pebre.
-
5 o 6 fulles de
llor
-
un poc de vi
-
1 llimona.
Preparació:
1. Posam el pollastre
trossejat a un perol i li posam sal i pebre.
2. Pelam les
patates i les tallam en daus.
3. Posam les patates
al perol amb sal i pebre juntament
amb les cuixes de pollastre.
4. Hi ficam un
got petit de vi, les fulles de llor i la llimona trossejada.
5. Ho posam al
forn aproximadament una hora.
6. Es treu del
forn i ja està a punt per menjar.
PATRI
ENSALADA DE PASTA
INGREDIENTS:
-
500gr de pasta.
-
Mitja lletuga.
-
1 tomàtic.
-
Blat
d'indi.
-
Olives.
-
1 pastanaga.
-
Formatge.
-
1 cullerada de
maonesa.
PREPARACIÓ:
1. Agafam la pasta.
2. La posam dins l'olla amb aigua
bullint durant uns 20 min.
3. Quan ja hagi bullit la pasta, la
deixam en un escorredor perquè es llevi l'aigua que sobri i ho reservam.
4. Feim net la lletuga i el tomàtic.
5. Posam en un bol la lletuga, el
tomàtic, la pastanaga i el formatge tallats en trossos no massa grossos, el
blat d'indi i les olives.
6. Treim la pasta de l'escorredor, la
mesclam amb l'ensalada i li posam una cullerada de maonesa
7. A menjar!!! Bon profit!!!
ADA I ROSER
MACEDÒNIA DE FRUITES
Ingredients:
-
Caqui
-
Poma
-
Meló
-
Pinya
-
Plàtan
-
Pera
-
Maduixes
-
Kiwi
Preparació:
1. Feim net la fruita.
2. Pelam la fruita.
3. La tallam en daus.
4. La posam dins un bol.
5. Li afegim sucre.
6. La menjam.
VICENÇ
LLET
CONDENSADA AMB MELICOTÓ
INGREDIENTS:
– 300 ml aprox. de llet
condensada
– 3 melicotons
PREPARACIÓ:
1. Posa un pot de llet condensada en un bol.
2. Pela els melicotons.
3. Talla els melicotons en daus.
4. Mescla tot bé fins que la llet estigui espumosa.
5. Servir quan estigui ben fred.
VICTORIA
PIZZA MOZZARELLA
INGREDIENTS:
- 25 gr. de llevat.
- 250 ml. d’aigua.
- 8 gr. de sal.
- 450 gr. de farina.
- 125 gr. salsa de tomàtic.
- 2 bosses de mozzarella.
- 50 gr. d’oli d’oliva.
- orenga
Fem la massa amb aquests ingredients:
Primer fonem el
llevat amb una mica d'aigua i ho afegim a la resta d'ingredients que haurem
posat en un bol: farina, oli, aigua i sal.
A
continuació ho ben mesclem fins que
quedi una massa uniforme.
Després deixem reposar la
massa uns 30 minuts.
Quan estigui tova fem la
forma de la pizza i la punxem amb una forquilla.
Seguidament posem salsa de
tomàquet i formatge i l’espolvorem amb orenga.
A continuació la posem al
forn 25 minuts aproximadament.
Finalment tallem la pizza.
I JA ESTÀ LLESTA PER
MENJAR!
NASSIM
I ZAIRA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada